Mechanische ventilatie reinigen Dreumel

Waarom Mechanische ventilatie reinigen Dreumel

Moderne huizen zijn vaak goed geïsoleerd. Daarom hebben deze huizen goede ventilatie nodig. Veel huizen zijn dan ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem dat zorgt voor de aanvoer van verse buitenlucht. De kanalen die de verse lucht aanvoeren en oude lucht afvoeren raken in de loop van de tijd vaak behoorlijk vervuild, hierdoor kunnen tal van klachten, zoals hoofdpijn, keelpijn, concentratieverlies, allergieën, benauwdheid, vochtoverlast en schimmels worden verergerd of zelfs veroorzaakt door vervuilde en vochtige binnenlucht.

Een vervuild ventilatiesysteem kan tal van gezondheidsklachten veroorzaken

Reiniging van luchtkanalen is vaak de oplossing. Bijkomend feit is dat vervuilde luchtkanalen minder efficiënt werken en er vaker storingen optreden in het ventilatiesysteem, wij adviseren daarom om minimaal een keer in de 5 jaar het complete ventilatiesysteem te laten reinigen. Dit kunnen wij ook in Dreumel verzorgen.

Reiniging van uw ventilatiekanalen Dreumel

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem met behulp van speciaal voor dit doel gefabriceerde borstels en een afzuigsysteem dat voorkomt dat stof en vuil opnieuw in de omgevingslucht terecht komt.

Werkwijze mechanische ventilatie reinigen Dreumel

Als eerste zullen wij een inspectieronde uitvoeren zodat we weten waar elk ventiel en de ventilatiebox zich bevinden.

Hierna beginnen we met het demonteren van de afzuigkant van de ventilatiebox en de ventielen waarna de ontstane openingen worden afgedicht met schuimproppen waardoor er geen vuil in de ruimte kan komen.

Op de opening het verste van de ventilatiebox bevestigen we een afzuigsysteem om het geheel onder een vacuüm te brengen zodat tijdens het reinigen van de luchtkanalen alle losgekomen vervuiling in het afzuigsysteem terecht komt.

Reinigen gebeurt over het algemeen met roterende borstels welke het vuil en stof losborstelen, zodat het door ons afzuigsysteem opgezogen wordt.

In sommige gevallen zullen wij reinigen doormiddel van een  luchtaangedreven reinigingspropeller of een luchtzweep, deze reinigingsmethode zetten we over het algemeen in bij een grotere diameter luchtkanaal in kantoorpanden en bedrijfshallen.

Na het reinigen van de kanalen reinigen we de ventilatiebox, ventilatiemotor en schoepenrad voorzichtig doormiddel van lucht, zachte borstels en een stofzuiger, hierna worden de ventielen met een sopje helemaal gereinigd en na droging, teruggeplaatst  in de openingen waar ze ook uitgenomen zijn voor de reiniging. Tot slot wordt het systeem gecontroleerd op werking en de ventielen afgesteld op de benodigde hoeveelheid lucht.