Schoorsteeninspectie

Camera-inspectie

Het kan noodzakelijk zijn om de binnenkant van uw schoorsteen, dus het rookkanaal te controleren door middel van een camera inspectie. Vaak wordt dan pas duidelijk wat eraan schort. Bijvoorbeeld een verstopping door een vogelnest.

Wanneer schoorsteeninspectie?

  • De schoorsteen is lang niet gebruikt en u wilt deze laten inspecteren voor dat u er een haard of houtkachel op aan laat sluiten.
  • U een rieten dak hebt, sommige verzekeraars eisen 1x per 5 jaar een camera-inspectie van uw rookkanaal.
  • Het kanaal vertoont lekkage en u wilt graag in kaart hebben welke mankementen er aanwezig zijn.

Rookkanaal beoordelen

Door middel van een camera-inspectie kan Schoorsteenveger A.Manders de staat van uw rookkanaal beoordelen. Camera-inspectie houdt in dat wij met een camera in het kanaal gaan, dit kan van zowel beneden als van bovenaf worden uitgevoerd. Van het inspecteren van uw rookkanaal kan desgewenst een opname gemaakt worden.

Verzekering en schoorsteenbrand?

Heeft u een brandverzekering afgesloten dan bent u verzekerd tegen schoorsteenbrand wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud.

Bij de meeste verzekeraars moet u kunnen aantonen via een rekening dat uw schoorsteen geveegd was. Vraag hiervoor informatie aan bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Wij zijn  ASPB gediplomeerd schoorsteenveger en voeren schoorsteeninspectie uit in de regio Nistelrode, Heesch, Geffen, Nuland, Rosmalen, Oss, Berghem, Ravenstein, Schaijk, Uden, Volkel, Boekel, Venhorst, Odiliapeel, Mill, Erp, Veghel, Schijndel, Sint-oedenrode, Grave, Cuijk, Wijchen, Land van Maas en waal, Alphen, Afferden,Batenburg, Deest, Druten, Dreumel, Maasbommel, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Beuningen en Wamel